Morso 1442 Royal Limited Edition UITVERKOCHT

Merk Morso
Artikelnummer1442 Royal Limited Edition
BeschikbaarheidNiet meer leverbaar

Niet MEER LEVERBAAR uit assortiment

Unieke kans om 1 van de 200 Morsø 1442 Limited Edition houtkachels te kunnen bemachtigen. Deze Royal Limited Edition wordt geleverd mét certificaat en een uniek serienummer.
 
Morsø is al 100 jaar hofleverancier van het Koninklijk Huis in Denemarken en dat wordt natuurlijk op een toepasselijke manier gevierd. Speciaal voor deze gelegenheid is de Morsø Royal Edition ontworpen.


‘Een van de belangrijkste beschrijven buiten Kopenhagen’, is hoe koning Christian X in Morsø beschreef tijdens een bezoek. In 1915 heeft hij Morsø benoemd tot hofleverancier van de koning. De erkenning als hofleverancier aan de koning kwam in 1915 als geroepen. Hierdoor heeft Morsø een impuls gekregen. De eerste Wereldoorlog was 6 maanden eerder uitgebroken en net zoals veel andere Deense bedrijven moest Morsø bezuinigen op de productie vanwege een tekort aan voorraden en de extra hoge prijs van ruwijzer. Door de Koninklijke erkenning kreeg Morsø een trotse vermelding in de kranten dat de gietijzeren kachels zo populair waren bij het Koninklijk huis. De houtkachels van Morsø werden geïnstalleerd in de paleizen Amalienborg, Marselisborg en in het zomerverblijf in Skagen. Bij (officiële) gelegenheden sprak de koning met veel lof over de Morsø  houtkachels.

Vandaag de dag, 100 jaar later, heeft Morsø nog altijd een nauwe band met het Koninklijk huis.  Dit wordt gevierd met een zeer beperkt aantal Morsø 1442 Royal Limited Edition houtkachels.  Om precies te zijn worden er van deze kachel maar 200 van geproduceerd. Alle 200 Morsø 1442 Limited Edition houtkachels zullen geleverd worden met certificaat en een uniek serienummer.

Algemeen
Energielabel A+
Vermogen 3-5  kW EN/N + DIN 15 a BVG + BlmSchV. 2
Rendement 74.6 %
Pijpdiameter 120 mm
Afmetingen (H×B×D) 71.5 x 43.5 x 43.8cm
Aansluiting pijp boven/achter
Harthoogte pijp 60.6 cm
Hart pijp vanaf achterzijde 12,5 cm
Co uitstoot 0,08 %
Houtblokkenlengte 25 cm
Te verwarmen ruimte 30-100m³
Buitenluchtaansluiting nee